14 dec 2015

Den rigtige krølle på margarinen

FACTOR X, GRAFISK PRODUKTION, PALSGAARD, TEKST OG KONCEPT Kommentarer lukket til Den rigtige krølle på margarinen

Palsgaard er ny kunde hos os, og vores første opgave er en større gennemskrivning og ombearbejdning af et af Palsgaards vigtige salgsværktøjer: Virksomhedspræsentationen.

Vi er mange, der skylder Palsgaard en tak. Uden dem havde verden været et fattigere sted, for uden Palsgaards grundopfindelse havde vi måttet drømme os til produkter som mayonnaise, margarine og storskalaproduceret flødeis. Palsgaard producerer nemlig emulgatorer, som gør det muligt at blande olie og vand (hvis man har prøvet at håndrøre en dressing, ved man, hvor svært det kan være at få olie, vand og eddike til at snakke sammen).

Med Palsgaards opfindelse af den kommercielle emulgator blev det muligt at fremstille – på helt anden industriel skala – emulgerede produkter som fx margarine, dressing, is, kager, brød og chokolade. I dag sælger Palsgaard sine produkter i hele verden med højteknologiske produktions- og testfaciliteter på flere kontinenter.

Palsgaard udvikler fortsat emulgatorer på livet løs, bl.a. til emballageindustrien, hvor tilsætning af emulgatorer til folieemballage eksempelvis modvirker, at pakken med den friske salat dugger til indefra. Desuden er Palsgaard kendt for en uhyre stærk og prisvindende CSR-indsats – og for at have måske Danmarks smukkeste firmadomicil.

En præsentation, der passer til virkeligheden

Vi blev bedt om at give Palsgaards virksomhedspræsentation en make-over på både tekst og grafik. Det handlede om at formidle hele Palsgaards væsen og karakter i velvalgte billeder og i en smuk og diskret grafisk stil, så tilskueren kan få det rette indtryk af en global, veldrevet, velkonsolideret, ansvarsbevidst og traditionsrig pionervirksomhed.

PAL_WEBSITE-sub-2

Hvordan krøller margarinen?

Særligt billedsiden i sådan en præsentation er vigtig, for den emotionelle differentiering, der finder sted, er mindst lige så vigtig som den faktuelle formidling i ord. Men let er det ikke.

Billeder af fødevarer er en svær disciplin, fordi det meget let kan komme til at se helt forkert og direkte uappetitligt ud. Samtidig skal sådanne generiske billeder, som vi har brugt i præsentationen, også gerne være dækkende for alle de anvendelser og nationale forskellige, der kan tænkes. Kan det for eksempel tænkes, at en amerikaner og en kineser har forskellige opfattelser af, hvordan margarine skal se ud, og hvordan det krøller, når man trækker smørekniven gennem det?

Slutresultatet her er æstetisk, roligt, appellerende og tilpas generisk til, at alle kan nikke genkendende til billederne, uanset nationalitet og lokale fødevaretraditioner.

Vi giver også gerne et bud på, hvordan din virksomhed kan kommunikere, både i ord og i billeder.

Comments are closed.